De spaarrente is momenteel behoorlijk laag in Nederland. Het loont dan ook niet echt om al jouw geld op de bank te laten staan. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om te gaan beleggen in gezondheid en zorg. Je loopt meer risico dan met sparen, maar je kunt er ook flink aan verdienen. Uiteraard is het ook mogelijk om geld te verliezen. Wil jij beginnen met beleggen? Dan is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Daarom vertellen wij jou hieronder een aantal zaken waar een beginnende belegger mee te maken krijgt.

Welke mogelijkheden zijn er in de zorg?

Indien jij gaat beleggen in gezondheid en zorg, heb je hierin verschillende opties. De meeste mensen steken hun geld in aandelen. Deze kun je ieder moment kopen en verkopen. Jij kunt jouw geld echter ook investeren in obligaties. Jij leent jouw geld in dat geval in feite uit voor een vastgestelde periode. Je kunt obligaties niet tussentijds verkopen. Na de afgesproken periode ontvang jij rente van de lenende partij en dat is de winst die jij behaalt met jouw obligaties. Het risico bij obligaties is hierdoor aanzienlijk lager dan het risico bij aandelen.

Waar kun je beleggen?

Naast de verschillende mogelijkheden kun je ook beleggen bij verschillende instanties. Jij kunt bijvoorbeeld aandelen aanschaffen bij jouw bank. Het is echter ook mogelijk om via het internet te beleggen. Doe dit echter niet bij de eerste de beste zorg partij. Ga altijd eerst op onderzoek uit voor jij jouw geld aan iemand toevertrouwt. Kijk dus of het om een betrouwbare partij is en zoek ook uit hoe anderen deze zorg partij ervaren.

Lees je eerst goed in

Beleggen is een vak apart. Het is dan ook niet aan te raden zonder enige voorkennis te beginnen met beleggen. Doe je dit toch? Kijk dan niet raar op als jij binnen de kortste keren jouw geld verliest. Verdiep je daarom altijd eerst goed in de materie. Zorg dat je de begrippen kent en dat je weet hoe alles werkt. Alleen dan is de kans op een succesvolle start als belegger aanwezig!