De zorg in Nederland is de laatste jaren sterk veranderd. Dit komt voornamelijk door de digitalisering van onze samenleving. Er komen steeds meer handige snufjes bij en daardoor wordt het werken in de zorg ook een stuk makkelijker. De ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg volgen elkaar in een rap tempo op. Kun jij het niet meer bijhouden allemaal? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten hieronder namelijk een tweetal opvallende ontwikkelingen in de zorg voor jou op een rijtje.

Zorg meer gericht op de persoon

Vroeger kreeg iedereen die zorg nodig had dezelfde zorg. We kunnen wel zeggen dat er vaak een standaard aanpak gehanteerd werd door veel zorgaanbieders. Dit is de laatste jaren echter grotendeels veranderd. Bij het maken van een zorgplan wordt er steeds specifieker naar de patiënt zelf gekeken. Er wordt vervolgens een persoonlijk zorgplan opgesteld. Hierdoor krijgt de persoon in kwestie altijd zorg die volledig op zijn/haar leven is afgestemd. Dit vergt wat aanpassingsvermogen van zorgmedewerkers, maar het is voor de patiënt natuurlijk allemaal een heel stuk fijner!

Langer thuis wonen

Wanneer je op leeftijd bent, ga je naar een bejaardenhuis. Hier wordt er namelijk goed voor je gezorgd. Toch is het voor ouderen vaak een hele stap. Zij zitten er helemaal niet op te wachten om naar een bejaardenhuis te gaan. Daarom doen de meesten er alles aan dit zo lang mogelijk uit te stellen. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen. Ook dit is een ontwikkeling in de zorg die opvallend te noemen is. Waar de zorg voorheen vaak centraal geregeld werd, komt het nu juist naar de mensen toe. Zo is er bijvoorbeeld veel meer werk in de thuiszorg ontstaan de afgelopen jaren. Door de zorg naar de mensen toe te brengen kunnen zij langer thuis blijven wonen.