Solliciteren, iedereen heeft het wel eens gedaan. Ben jij momenteel op zoek naar een baan in de zorg? Dan doe je ongetwijfeld de nodige sollicitaties de deur uit. Hoe meer sollicitaties jij verstuurt, des te groter de kans is dat je snel weer aan het werk bent. Heb jij nog maar weinig succes met solliciteren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou in deze tekst namelijk hoe jij ervoor zorgt dat je op de ‘ja-stapel’ terechtkomt.

1. Maak jouw cv overzichtelijk

Er zijn standaard formats die jij kunt gebruiken om een cv mee te maken. Je kunt er echter ook voor kiezen om er zelf eentje samen te stellen. In dit laatste geval valt jouw cv vast en zeker op tussen de vele sollicitaties die er ongetwijfeld zijn op de functie. Zorg er echter altijd voor dat jouw cv overzichtelijk is. Zet alles op een logische plek neer en werk bijvoorbeeld met tussenkopjes. Op deze manier is jouw cv een stuk begrijpelijker voor de ontvangende partij.

2. Begin altijd met het belangrijkste

Sommige mensen hebben meerdere pagina’s nodig om hun cv op te stellen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer jij een uitgebreide werkgeschiedenis hebt. Je wilt uiteraard wel alles op jouw cv zetten. Heb jij ook meerdere pagina’s nodig om jouw cv op te stellen? Zet dan altijd het belangrijkste op de eerste pagina. Deze trekt namelijk direct de aandacht van de ontvangende partij. De minder belangrijke dingen kun je prima op een latere pagina zetten.

3. Controleer je cv voor je deze verstuurt

Er is natuurlijk niets zo slordig als een cv die vol staat met fouten. Indien er veel fouten in jouw cv staan, beland jij mogelijk wel direct op de nee-stapel. Dit wil je natuurlijk niet. Bestudeer jouw cv dan ook aandachtig voor je deze gaat versturen. Ben je zelf geen held met taal? Vraag dan iemand anders om jouw cv na te kijken. Op deze manier voorkom je dat jouw cv straks vol staat met fouten. De kans dat je op de ja-stapel terechtkomt is hierdoor een stuk groter!