Pijn aan de binnenkant van de knie kan ongelooflijk ongemakkelijk en slopend zijn. Dit soort pijn is niet ongewoon en er zijn verschillende oorzaken, van overbelastingsblessures tot artritis. Het is belangrijk dat u de symptomen van pijn in de binnenste knie begrijpt en weet hoe u deze het beste kunt behandelen. Lees verder voor meer informatie over pijn in de binnenste knie en wat u moet weten.

Oorzaken van pijn in de binnenste knie

Pijn in de binnenste knie kan verschillende oorzaken hebben, waaronder overbelastingsletsel door herhaalde bewegingen, zoals hardlopen of fietsen, direct trauma of letsel, zoals een klap op het gebied, artritis en zenuwbeschadiging. Bij sommige mensen wordt pijn in de binnenste knie veroorzaakt door een onderliggende medische aandoening, zoals een infectie of ontstekingsziekte zoals lupus of jicht. Het is ook mogelijk dat uw pijn aan de binnenkant van uw knie het gevolg is van een probleem met uw onderrug of heup, die pijn in de knieën kan veroorzaken.

Symptomen van pijn in de binnenste knie

De symptomen van pijn in de binnenste knie variëren afhankelijk van de oorzaak. Over het algemeen voelt het echter aan als een doffe pijn in het gebied die kan toenemen wanneer u uw been op bepaalde manieren beweegt, bijvoorbeeld wanneer u een trap oploopt of te lang staat. U kunt ook merken dat uw knieschijf meer dan normaal beweegt wanneer u uw been volledig gestrekt (bekend als patellaire subluxatie). Andere symptomen zijn zwelling, stijfheid, gevoeligheid bij aanraking en/of roodheid in het gebied. 

Pijn in de binnenste knie behandelen

Als u pijn in de binnenste knie hebt, is het belangrijk dat u een afspraak maakt met uw arts, zodat deze de oorzaak van uw ongemak kan vaststellen en u de juiste behandelingsopties kan aanbevelen. Afhankelijk van de oorzaak van uw pijn kunnen ze fysiotherapeutische oefeningen voorstellen om de spieren rond het gewricht te versterken, zoals versterkende oefeningen voor de quadriceps, of medicijnen zoals niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s). Ook kan er een brace worden aangeraden. Een operatie kan worden aanbevolen als andere behandelingen na enkele maanden geen verlichting geven; dit kan een arthroscopische operatie zijn om eventuele brokstukken in het gewricht te verwijderen of een reconstructieve operatie als er sprake is van gescheurde banden.

Conclusie

Pijn in de binnenste knie kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, van overbelastingsblessures en trauma tot medische aandoeningen zoals lupus en jicht. Als deze problemen onbehandeld blijven, kunnen ze chronisch worden en zelfs leiden tot invaliditeit, dus het is belangrijk dat u medische hulp zoekt als u een van deze symptomen langer dan een paar dagen achtereen ervaart. Uw arts kan de oorzaak van uw ongemak nauwkeurig vaststellen voordat hij behandelingsopties aanbeveelt, zoals fysiotherapeutische oefeningen, medicijnen die de ontsteking helpen verminderen en de mobiliteit in het aangetaste gewricht verbeteren of een brace. In sommige gevallen kan een operatie noodzakelijk zijn, maar dit moet altijd pas worden overwogen nadat eerst andere behandelingen zijn geprobeerd. Kennis over innerlijke kniepijn kan u helpen om mogelijke problemen vroegtijdig te herkennen, zodat ze later geen chronische problemen worden!

Heeft u interesse in een brace en bent u benieuwd welke brace het beste past bij uw klacht? Neem dan een kijkje op https://www.bracefox.nl.